
ACTUALITAT
L’exposició ‘Armes Nuclears #MaiMés!’ a Lloret de Mar
El divendres, 28 de gener, s’inaugura a Lloret de Mar l’exposició de FundiPau sobre les armes nuclears que aborda la situació actual, els riscos que comporten i la tasca de la societat civil per abolir-les.
Es podrà visitar al Teatre de Lloret els divendres 4 i 11 de febrer i els dissabtes 22 i 29 de gener i 5 i 12 de febrer de 19 a 21 h. Fins el 15 de febrer, també es faran visites concertades amb alumnes de les escoles i instituts de Lloret.
Quan fa un any (el 22 de gener) que va entrar en vigor el Tractat sobre la Prohibició de les Armes Nuclears, és especialment important que la ciutadania conegui el perill que representa que al món hi hagi 13.080 armes nuclears en mans de nou països i que es mobilitzi per posar fi a aquesta amenaça.
1r aniversari del TPAN
Amb motiu del primer aniversari de l’entrada en vigor del Tractat de les Nacions Unides sobre la Prohibició de les Armes Nuclear (TPAN), organitzacions de la societat civil a tot l’estat han lliurat al Govern una petició perquè doni suport a l’adhesió d’Espanya al tractat i es posicioni a favor de l’eliminació total d’aquestes armes de destrucció massiva.
59 municipis de Catalunya, a favor de l’abolició de les armes nuclears
59 localitats de Catalunya, així com la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal de l’Alt Empordà, han aprovat una moció en què reconeixen el perill que suposen les armes nuclears avui, se solidaritzen amb les persones i comunitats afectades pel seu impacte i demanen al Govern espanyol que signi i ratifiqui el Tractat sobre la Prohibició de les Armes Nuclears (TPAN), aprovat el 2017 i que va entrar en vigor el 22 de gener del 2021.
Neix la campanya ’10 Raons per firmar el TPAN’
Diverses organitzacions de tot l’Estat aixequem la veu per sol·licitar al Govern espanyol que se sumi al Tractat sobre la Prohibició de les Armes Nuclears (TPAN).
‘Els líders de l’OTAN desatenen la principal amenaça a la seguretat humana’
Avui es reuneixen a Brussel·les els líders dels 30 països membres de l’OTAN en la primera cimera presencial des de l’inici de la pandèmia. Els caps d’Estat i de govern debatran, entre altres temes, sobre el futur de l’Aliança, la seva agenda 2030 i diversos aspectes relacionats amb els actuals reptes de seguretat, a més de temes d’organització interna.
Lamentablement, però, no està previst que avancin cap a l’eliminació d’una de les principals amenaces que en aquests moments afronta la humanitat: el risc de l’ús d’armament nuclear.