Inici || Castellano | English
facebook twitter youtube issuu picasa rss

Mapa DENIP

Cada any, el 30 de gener, des de FundiPau promovem el Dia Escolar de la Noviolència i la Pau (DENIP). Proposem  diverses activitats i la creació d’un mapa entre tots els centres educatius que celebreu la jornada, que reculli les activitats que s’han fet. Els centres podeu posar-hi un senyal amb el títol de l’activitat i enllaçar-hi les fotos, els vídeos, els articles, etc. que tingueu penjats a la plana web del centre.

Mapa DENIP 2021

El mapa permet:

  • Veure, d’un cop d’ull, la quantitat d’activitats que es fan a casa nostra pel DENIP.
  • Crear un arxiu històric per saber què han fet altres centres i agafar idees de cara posteriors edicions.

Proposta d’activitats 2021

La pandèmia de la covid, a més de les terribles conseqüències sanitàries i humanes que ha comportat —un elevadíssim nombre de persones infectades i de defuncions arreu del món—, ha posat en evidència les mancances i les injustícies que afecten una gran part de la humanitat, que ha vist amenaçada la seva seguretat per la manca de recursos mèdics, assistencials i socials.

Se’ns vol fer creure que la seguretat la garanteixen els exèrcits i l’armament, per això la despesa militar mundial creix any rere any. Però la pandèmia ha posat de manifest que la seguretat humana, la que assegura el benestar real de les persones, no la pot oferir cap cos militar ni cap arma de foc sinó que passa per les relacions decooperació i de confiança que es construeixen dia a dia, i pels recursos per atendre les necessitats d’habitatge, d’atenció mèdica, d’educació, de feina, etc.

En aquesta proposta didàctica pel DENIP 2021 volem mostrar que podem optar per un model de societat que fomenti la pau positiva en comptes de resignar-nos a conviure amb la violència directa o estructural i que per això cal promoure la seguretat humana en comptes de la seguretat armada.

Proposta

Covid, seguretat i Pau positiva – Proposta DENIP 2021

El DENIP

El Dia Escolar de la Noviolència i la Pau se celebra cada 30 de gener, en commemoració de l’aniversari de la mort del Mahatma Gandhi. El va impulsar el 1964 l’educador, poeta i pacifista mallorquí Llorenç Vidal. Durant aquesta jornada, escoles, instituts i centres educatius d’arreu del món organitzen diferents activitats per difondre els valors de la noviolència i la pau. Plana web del DENIP.